Europa dyfishon financimin e jashtëm

Më të rejat

Kur bëhet fjalë për ndryshimet klimatike dhe krizën e natyrës, Evropa mund të bëjë shumë, shkruan Komisioni Europian.️ BE do të dyfishojë financimin e saj të jashtëm për biodiversitetin, veçanërisht për vendet më të cenueshme. Por Evropa nuk mund ta bëjë vetëm.️

COP26 në Glasgow do të jetë një moment i së vërtetës për komunitetin global. Ekonomitë kryesore – nga SHBA në Japoni – kanë vendosur ambicie për neutralitet ndaj klimës në vitin 2050 ose menjëherë pas kësaj duhet të mbështeten nga plane konkrete. Ekonomitë kryesore duhet të përmbushin përgjegjësitë e tyre. Evropa po e përmbush angazhimin e saj.

#TeamEurope kontribuon 25 miliardë dollarë në vit për financimin e klimës. Tani do të propozojmë 4 miliardë euro shtesë deri në vitin 2027 për vendet më pak të zhvilluara dhe më të cenueshme.#SOTEU#EUGreenDeal

Burimi & foto: https://ec.europa.eu/

Leave a Reply