Elon Musk thotë se Dielli mund të fuqizojë të gjithë civilizimin

Më të rejat, Njeriu dhe natyra

Duke postuar në platformën e tij të preferuar Twitter, CEO i Tesla shpjegoi fuqinë e jashtëzakonshme të Diellit tonë.

Elon Musk beson se e gjithë popullata e planetit mund të furnizohet me energji diellore ne thjesht duhet të gjejmë një mënyrë për të shfrytëzuar katër milion tonë energji të prodhuar në masë të Diellit çdo sekondë në energji të ruajtshme dhe të përdorshme.

Kjo nuk është hera e parë që Musk ndan mendimin e tij, në Twitter jo më pak, për atë që Dielli mund të bëjë për të gjithë qytetërimin.

Kjo nuk duket si situata e parë e Musk kur bëhet fjalë për energjinë diellore, pasi Tesla tashmë ofron sisteme të energjisë diellore për çati dhe për të furnizuar me energji familjet.

Vetëm disa orë më parë, Musk iu përgjigj postimit të një përdoruesi tjetër të Twitter, i cili ndau një studim rreth asaj se si dielli është tani “energjia më e lirë në histori dhe teknologjia kushton më pak se qymyri dhe gazi në shumicën e vendeve të mëdha”.

Përgjigja e tij ishte “Ai reaktor i shkrirjes së lirë në qiell konverton në mënyrë të përshtatshme 4 milion tonë masë në energji çdo sekondë. Ne thjesht duhet të kapim një sasi jashtëzakonisht të vogël të saj për të furnizuar tërë qytetërimin.”

Ky nuk është një lajm i ri në lidhje me besimet e Musk rreth energjisë diellore. Përveç shitjes së automjeteve elektrike, Tesla gjithashtu ofron çati të paneleve diellore që nuk duken asgjë si panele diellore të rregullta. Për më tepër, përsëri në 2017 Tesla ndërtoi një termocentral gjigant të energjisë diellore në ishullin Kauai në Hawaii për të ndihmuar në uljen e përdorimit të gazit dhe qymyrit.

Përgjigjet ndaj postimit më të fundit të Musk në Twitter kanë ardhur në grupe, me shumë që e aprovojnë komentin e tij, por duke deklaruar se ne thjesht nuk kemi mjetet për të krijuar një sistem kaq të fuqishëm ende. /bbgreenkosova./

Burimi: Interesting engineering

Leave a Reply