Zgjidhjet ekologjike për qendrën olimpike të vitit 2024

Më të rejat

Do të përdoret energji e rinovueshme për të furnizuar qendrën ujore olimpike 2024.

Ekipi arkitektonik i VenhoevenCS dhe Ateliers 2/3/4 / kanë zbuluar planet e tyre për një qendër ujore të drurit në Paris, e cila do të përdorë një sistem inteligjent të energjisë për të siguruar 90% të energjisë së nevojshme nga burimet e rikuperuara ose të ripërtëritshme të energjisë për Lojërat Olimpike 2024.

Kompleksi do të përfshijë gjithashtu një urë të gjerë këmbësorësh që e lidh atë me Stade de France.

Ndërtesa e vetme e re e ndërtuar për lojërat e vitit 2024, qendra ujore e drurit do të mbetet e dobishme edhe pas përfundimit të lojërave olimpike me mundësi të mëtejshme për banorët për të mësuar not, të praktikojnë sporte, të pushojnë dhe të ndërtojnë komunitet.

Ideja është të sigurojnë stimuj të shëndetshëm të jetesës për njerëzit vendas, si dhe të promovojnë qëndrueshmërinë dhe biodiversitetin me bimësi të bollshme që rrethojnë strukturën. Propozimi përfshin plane për të krijuar hapësirë ​​për mbi 100 pemë në vend për të përmirësuar cilësinë e ajrit, stimuluar biodiversitetin dhe për të krijuar lidhje të reja ekologjike.

Sipas projektuesve, çatia diellore e kompleksit do të jetë një nga fermat diellore më të mëdha të Francës dhe do të mbulojë 25% të të gjithë konsumit të kërkuar të energjisë elektrike, ekuivalente me 200 shtëpi. Me ruajtjen kryesore të ujit për koston e shërbimeve dhe ruajtjen e mjedisit, ndërtesa përfshin një sistem efikas të konsumit të ujit për të ripërdorur 50% të ujit të vjetër kur nevojitet ujë i ëmbël.

Qendra gjithashtu përdor mobilje të upcycled në modelin e saj. Të gjitha mobiljet brenda restoranteve, bareve dhe hyrjeve përdorin mbeturina druri nga kantieri i ndërtimit ose vendet e prishjes, dhe karriget formohen nga 100% plastikë e ricikluar e mbledhur nga një shkollë afër.

Struktura kryesore është bërë prej druri, me një formë çati të pezulluar që do të minimizojë nevojën për kondicionim të ajrit dhe do ta bëjë atë më efikas për tu ngrohur. Tribunat e brendshme të arenës olimpike në të tre anët përmbajnë hapësirë ​​për 5,000 spektatorë për tu mbledhur rreth një pishine modulare masive për gara, zhytje dhe waterpolo.

Të gjitha ngjarjet e tjera do të ndodhin brenda vendeve të përkohshme ose strukturave ekzistuese. Ky projekt është një plan i menduar mirë duke e marrë parasysh se sa shumë ndotet mjedisi gjatë eventeve të mëdha ku ka mbledhje masive të njerëzve, është në të vërtetë një krijim inovator për ne dhe për mjedisin. /bbgreenkosova./

Burimi: Inhabitat.com

Foto: Proloog

Leave a Reply