Pse na duhen veprime urgjente për metanin?

Më të rejat, Ndryshimet Klimatike

Metani është gaz i fuqishëm serrë që ka kontribuar në rreth 30 % të rritjes së temperaturave globale

Mbretëria e Bashkuar ka reduktuar emetimet e saj të metanit me rreth 60 % ndërmjet viteve 1990-2019 që është më shumë se çdo vend tjetër në OECD. Si udhëhqeës të COP26 ne gjithashtu bëjmë thirrje për një veprim global për metanin.  Angazhimi ambicioz mund të shmang  0.3 gradë celcius deri në vitin 2040 duke luajtur një rol vendimtar për të mbajtur gjallë  temperaturë 1.5 gradë.

Konferenca e OKB-së për ndryshimet klimatike në Mbretërinë e Bashkuar 2021

OECD është Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik, organizatë ekonomike ndërqeveritare me 38 vende anëtare, e themeluar në vitin 1961 për të stimuluar përparimin ekonomik dhe tregtinë botërore. U themelua në vitin 1948 si  Organizata për Bashkëpunim Ekonomik Evropian (OEEC) udhëhequr nga Robert Marjolin i Francës, u krijua për të ndihmuar në administrimin e Planit Marshall, ndërsa në vitin 1961, OEEC u reformua në Organizatën për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim dhe anëtarësimi u zgjerua në shtetet joevropiane./BBGreenKosova

Burimi: https://ukcop26.org/

Leave a Reply