Babagjyshi i Krishtlindjeve do t’i sjellë dhuratat

Më të rejat

Nuk ka covid për mjekërr bardhin do t’i kalojë kufijtë lirshëm

Babagjyshi i Krishtlindjeve do të lejohet të udhëtojë lirshëm nëpër Bashkimin Europian pavarësisht nga kufizimet COVID-19 të vendosura në të gjithë bllokun, konfirmoi Brukseli zyrtar. I pyetur për të siguruar fëmijët se Santa Claus do të jetë në gjendje të kalojë kufijtë lirshëm për t’u sjellë atyre dhuratat e tyre, Margaritis Schinas, nënkryetari i BE për Promovimin e Mënyrës Europiane të Jetës, tha se Komisioni Europian “mund të ofrojë këtë siguri”.

“Ne ramë dakord me udhëheqësit fetarë që kjo të ishte një çështje e lëvizjes ndërkufitare – Shën Nikolla, Pere Noel, Babbo Natale, Reyes Magos, Agios Vassilis, Santa Claus – ata të gjithë do të jenë në gjendje të dorëzojnë dhuratat. Europianët e rinj me të gjitha besimet duhet të kenë bindjen se dashuria dhe shpresa nuk do të mungojnë kurrë në Europë në këto ditë, “tha ai. Vende të ndryshme anëtare të BE, duke përfshirë Austrinë, Francën, Gjermaninë dhe Mbretërinë e Bashkuar, aktualisht kanë bllokime kombëtare të vendosura  të cilat do të hiqen në fillim ose në mes të dhjetorit, por kufizimet e rrepta do të zbatohen ende./BB Green Kosova

Burimi: Euronews

Leave a Reply