earthday, toka, kosova, wolrd, envaroment, climatechange, bbgreenkosova

CILA ËSHTË HISTORIA E DITËS SË TOKËS?

Më të rejat

Dita e Tokës ishte një përgjigje e unifikuar ndaj një ambienti në krizë – derdhjet e naftës, smogu, lumenjtë aq të ndotur saqë shkaktuan shumw zjarrë te qytetarët.

Më 22 prill 1970, 20 milion amerikanë – 10% e popullsisë amerikane në atë kohë – dolën në rrugë, kampuset e kolegjeve dhe qindra qyteteve për të protestuar ndaj injorancës mjedisore dhe të kërkojnë një mënyrë të re përpara për planetin tonë.

Dita e Parë e Tokës është e krijuar me fillimin e lëvizjes moderne mjedisore dhe tani njihet si ngjarja më e madhe qytetare e planetit./Earthday/BBGreenKosova

Leave a Reply