Hidrocentralet ‘kërcënim’ për mjedisin

Më të rejat

Ndërtimet e hidrocentraleve kanë ngritur reagime të shumëta në mes atyre që duan t’i ndërtojnë këto hidrocentrale dhe mbrojtësve të mjedisit.

Në lumbardhin i grykës së Deçanit janë planifikuar katër projekte hidrocentralesh e kjo ka nxitur  reagime të shumta dhe protesta nga banorët.

Në qershor të këtij viti ish zv ministri Avni Zogiani deklaroi se këto ndërtime janë kërcnim për ambientin dhe furnizimin me ujë të pijshëm. Sipas tij që nga viti 2012 licencat e hidrocentraleve, në masë të konsiderueshme janë dhënë me klientelizëm. Kjo situatë ka injoruar dëmet që shkaktohen , janë injoruar  kërkesat ligjore dhe standardet ambientale.

“ Qeveria e Kosovës duhet të ketë seriozitet në trajtimin e hidrocentraleve sepse pasojat mund të jenë të pariparueshme”, ka thëne Zogiani.  

Burimi: gazetablic

Foto:VOA

Leave a Reply