A paraqesin rrezik gjatë koronavirusit uji i detit dhe i pishinave

Më të rejat

Ditët e nxehta kanë arritur, temperaturat vetëm sa ngitën, dhe ajo që na vije në mendje është se si të freskohemi, në pishinë apo bregdet, kjo mvaret nga mundësit dhe kushtet që ofrohen.

Por nga të gjitha brengat që sot për sot e mundon çdo njeri është situata e virusit Covid-19, dhe a mund të jenë të qetë gjatë pushimeveapo vizitave një ditëshe të pishinave, sa janë të sigurt në këto ekspozime?!

 

Dhe sipas eksperëve të shëndetit kudo në botë thonë se “ po, uji i detit apo ai i pishinave është i sigurt dhe përmes tyre nuk ka mundësi të infektohesh me koronavirus. Natyrisht, sa kohë që secili prej nesh respekton rregullat e disnacës shoqërore brenda dhe jashtë ujit”.

Nuk ka asnjë provë që virusi covid-19 mund të përhapet nga përsoni në përson në ujine pishinave, të deteve, të oqeaneve apo liqeneve kanë thëne qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në SHBA-

Njëri nga dezinfektuesit e pishinave siç është klori ndikon në zhduken e virusit, duke siguruar një shtresë tjetër mbrojtjeje.

Turmat paraqesin ende rrezik prandaj dhe autoritetet shëndetësore po krijojnë rregulla të përkohshme ndaj funksionimit të pishinave dhe plazheve, që pakësojnë kapacitetet, kërkohet bartja e maskës dhe të ndjekin këshillat.

Qëndrimi të paktën 1.5 metra larg nga njerëzit që nuk shoqëroheni,

Mbajtja e maskës.

Dhe pastrimi i shpesht i durave, të qëndroni ne shtëpi nëse nuk ndiheni mirë.

Burimi: Telegrafi.

Leave a Reply