Çasti i triumfit

Njeriu dhe natyra

Ky është çasti mahnitës kur shqiponja kokëbardhë nga qielli i Alsakës mësynë drejt peshkut fatkeq dhe e kap atë me kthetrat e saj.

Fotografi Alan Murphy (59) nga Londra ka qenë në Alaskë të ShBA-ve, kur ka bërë fotografi, të cilat tregojnë gjerësinë e krahëve të shqiponjës kokëbardhë dhe precizitetin e saj me rastin e lëshimit poshtë për të kapur darkën e saj.

Duke u lëshuar poshtë drejt ujit me shpejtësinë deri 100 km/h, kthetrat e shqiponjës me shpejtësi e kapin peshkun.

Burimi: Internewscast
Foto: Mediadrumimages/Alan Murphy

Leave a Reply