Propozimi për të ndaluar ndotjen e karburanteve shtëpiake

Më të rejat

Qeveria skoceze të konsultohet në lidhje me planet për të ndaluar shitjen e karburanteve më ndotëse të brendshme si pjesë e strategjisë së re Cleaner Air for Scotland

Drafti strategjik pesë-vjeçar i Pastër i Ajrit për Skocinë përfshin plane për masa të mundshme për të kontrolluar furnizimin e karburanteve më të ndotur në familje, duke përfshirë dru të lagësht dhe qymyr shtëpie.

Ai gjithashtu përfshin plane për të punuar me sektorin e bujqësisë për të zhvilluar një kod vullnetar të praktikës së mirë për të ndihmuar në uljen e emetimeve të ndotësve të caktuar të ajrit dhe gjithashtu plane për një zhvendosje të vazhdueshme drejt mënyrave më të qëndrueshme të transportit.

Konsultimi do të zgjasë për 12 javë dhe do të përfshijë një numër ngjarjesh në mënyrë që të angazhohen drejtpërdrejt me sektorët përkatës.

Sekretarja e mjedisit Roseanna Cunningham tha: ‘Ajri që thithim është thelbësor për jetën njerëzore dhe cilësinë e mjedisit tonë.

‘Propozimet e paraqitura në këtë strategji janë thelbësore nëse duam të sigurojmë që Skocia ka cilësinë më të mirë të ajrit në Evropë.

Pa Pandemia COVID-19 ka treguar se është më e rëndësishme se kurrë që të hartojmë një të ardhme më të mirë dhe një ekonomi më të qëndrueshme, të gjelbër e cila do të mbështesë më mirë shëndetin e komunitetit tonë dhe mjedisin ndërsa drejtohemi për zero-zero deri në 2045.

“Kështu që unë do të inkurajoja njerëzit dhe organizatat të përfshihen në këtë konsultim dhe të punojnë së bashku për një të ardhme më të mirë dhe më të pastër për planetin tonë, këtë brez – dhe ata që do të vijnë.

Burimi: irqualitynews

Leave a Reply