Krijimi i dyshekëve për të ndihmuar të pastrehët dhe mjedisin

Më të rejat

Një përpjekje është duke u zhvilluar në Lackawanna County për të ndihmuar të pastrehët dhe mjedisin, dhe vullnetarët po punojnë shumë për ta realizuar atë.

Vullnetarët mbledhin qese plastike, pastaj, ata përdorin ato qese për të bërë fije plastike të quajtur “plarn”, dhe me këtë, ata bëjnë shtrojet speciale për t’u dhuruar të pastrehëve përmes organizatave si Keystone Mission në Scranton.

Ideja filloi në Bibliotekën e Komunitetit Taylor dy vjet më parë dhe më pas u zgjerua në Bibliotekën e Komunitetit Abington, Kisha Presbiteriane e Besëlidhjes në Scranton dhe më shumë grupe në të gjithë Qarkun Lackawanna dhe më gjerë.

Vullnetarët thonë se ata kënaqen duke ndihmuar mjedisin, duke ricikluar plastikën dhe duke u dhënë një dorë të pastrehëve duke u dhënë atyre diçka të thatë për t’u ulur ose shtrirë.

Në mbarë vendin, zyrtarët thonë se po shohin shumë të pastrehë nga San Francisco në New York. Dhe këta vullnetarë thonë se puna e tyre mund të jetë veçanërisht e rëndësishme tani.

Të gjithë mund të kontribuojnë, shumë njerëz mund ti dërgojnë qeset e tyre plastike në vende të ndryshme sikur Covenant Presbyterian në Scranton ose Jennings-Calvey Funeral Home në Clarks Summit të cilët i riciklojnë ato qese në dyshekë dhe u japin dhurata to vogla në shpërblim të riciklimit.

“Në këtë lloj mjedisi ku jemi, çdo lloj gjurmë pozitive që mund të lëmë është një gjë e shkëlqyeshme,” tha Chris Calvey i Funeral and Cremation Jennings Calvey. /bbgreenkosova./

Burimi: wnep.com

Leave a Reply