Ka ditë që Ujëvarat e Mirushës kanë mbet pa ujë

Më të rejat

Edhe pse nëpër shumë vende të Kosovës nga reshjet e shiut pati vërshime dhe dëme të mëdha, në Ujavrën e Mirushës pamjet janë shqetësuese se si kanë mbetur pa pike uji.

Mungesa e ujit në Ujvarat e Mirushës është shqetësuese dhe e frikshme për dëmet që ka shkaktuar për gjallesat brenda dhe përreth tyre. Gjithashtu mungesa e ujit zbeh edhe vizitat e turstëve të shumtë që ka ky park me bukuritë e mëdha natyrore që posedon kjo zonë.

16 ujvaret ka ditë që janë tharë plotësisht dhe këtë e dëshmon edhe një pamje në një faqe e cila menaxhohet nga njerëzit e asaj zone ku publikon pamje të ndryshme të Ujavës së Mirushës.

Foto është rezalizuar nga Sebastian Gojani

 Foto: Ujvara e Mirushes -facebook

Leave a Reply